Kat

Tandpleje:
Tandpleje inden for familiedyr er et område der gennem de senere år er udviklet meget.
Dyrlæge Charlotte Hedegaard har videreuddannnet sig indenfor tandbehandling(hos tanddyrlæge Jens Ruhnau), og kan således behandle og rådgive efter de nyeste principper på området.
Omkring 30-50% af alle katte har Resorptive Læsioner(RL), som er en meget smertefuld sygdom, hvor tandemaljen forsvinder. Korrekt diagnose kan kun stilles ved tandrøntgen, og ofte er eneste behandlingsmulighed ekstraktion af afficerede tænder.
Vi har en tandunit med ultralydsrensning, tandpudsning og boreinstrumenter.
Derudover har vi tandrøntgen, der bruges til at tage billeder af tandrødder, flækkede tænder og vurdere om en tand skal ekstraheres(udtrækkes) eller ej. Ligeledes kan vi sikre ekstraktionen er forløbet korrekt ved efterfølgende at lave kontrolrøntgen.
Ingen patienter forlader klinikken uden at ejeren har fået professionel rådgivning.

Røntgen:
Vores digitale røntgenanlæg gør det muligt at lave udvidede undersøgelser ved halthed og sygdom, så vi kan stille en korrekt diagnose og behandle ud fra dette.

Scanning: Bruges blandt andet til drægtigheds undersøgelse og ved mistanke om sygdom i bughulen, f.eks. pyometra (livmoderbetændelse).

Operationer:
Vi foretager en lang række operationer så som sterilisation, kastration, både almindelig og kryptokid, (hvor den ene eller begge testikler ikke er faldet ned), fjernelse af fremmedlegemer i mave/tarm kanalen, fjernelse af tumorer, osv.

Hud og ørelidelser:
Dyrlæge June Berg har videreuddannet sig indenfor hudsygdomme. Hun har i 4½ år udelukkende beskæftiget sig med dette område på Lyngby Hudklinik.
Kløende ører hos katte er et problem for mange.
Vi har med vores udstyr mulighed for at undersøge øregangen. Vi udtager ofte prøver fra øret, og svaret er som regel klar kort tid efter, så vi ved om det er svampe, bakterier eller øremider vi har med at gøre.
Denne viden bruges til at planlægge en korrekt behandling af ørelidelsen, og om muligt at forebygge på længere sigt.
Hudkløe og hårtab kan man ligeledes forsøge at udrede, ved at lave en grundigere diagnostik. Der kan f.eks. foretages skrab og tages biopsier, så vi kan stille så sikker en diagnose som muligt.
Vi vejleder i den forbindelse også gerne i hvordan man gennem korrekt fodring kan forebygge og komme mange hud- og øreproblemer til livs.

Chipmærkning/øretattovering:
Det er endnu ikke lovpligtigt at få chipmærket eller øremærket sin kat, men vi anbefaler det kraftigt, da det synliggør, at der er tale om en kat, som hører til et sted. Det gør det også muligt at få besked, hvis ens kat er bortløbet eller kommet til skade. Ikke mærkede katte tilhører ifølge loven ikke nogen og enhver må adoptere og mærke den eller aflevere den på et internat. Der er ikke længere krav om fremlysning.

Aflivning:
Samtidig med man påtager sig ansvaret for en kat, påtager man sig en fremtidig sorg, når den skal herfra.
Det er en meget privat oplevelse og vi giver af samme grund mulighed for, at du kan vælge, om det skal foregå i hjemmet eller på klinikken.
Herefter er der mulighed for at katten kan begraves hjemme eller kremeres/brændes på kæledyrskrematorium. Der er mulighed for at få asken tilbage i et brev, så den kan spredes i naturen, i en forgængelig urne, der kan graves ned eller en glaseret urne, man kan have stående hjemme. Man kan også få lidt af asken smeltet ind i en perle, hvis man ønsker det.