Marsvin og andre gnavere

Sundhedsundersøgelse
Fra snude til halespids: tænder og mund, øjne, ører, hud og hårlag, negle (klippes, hvis de trænger), vi lytter på lunger og hjerte og får en snak om marsvinets trivsel. Der er desuden rig lejlighed for at få rådgivning om foder, bure, sundhed osv.

Negleklip

Kastration
Vi foretager kastration af marsvin, når testiklerne er faldet ned i pungen.

Tandbehandling
Marsvins tænder vokser hele deres liv og hvis de ikke slides korrekt, kan det få alvorlige konsekvenser. Vi foretager både slibning af tænder og tandspidser og fjerner om nødvendigt tænder. Tandbehandling foregår i fuld narkose og vi har tandrøntgen til rådighed.

Aflivning:
Samtidig med man påtager sig ansvaret for et marsvin, påtager man sig en fremtidig sorg når den skal herfra.
Det er en meget privat oplevelse, og vi giver af samme grund mulighed for, at du kan vælge om det skal foregå i hjemmet eller på klinikken.
Herefter er der mulighed for at marsvinet kan begraves hjemme eller kremeres/brændes på kæledyrskrematorium. Der er mulighed for at få asken tilbage i et brev, så den kan spredes i naturen, eller i en forgængelig urne, der kan graves ned eller en glaseret urne, man kan have stående hjemme. Man kan også få lidt af asken smeltet ind i en perle, hvis man ønsker det.